Vols formar part del projecte “Digital inclusion against social inequality”?.
Un repte proposat per la ECIU University amb la participació de la UAB i de l’Ajuntament de Barcelona com a partner.
Busquem:
- 20 estudiants per formar part d’un equip de treball pluridisciplinar que proposarà solucions al repte “Digital inclusion against social inequality”
- Disponibilitat del 14 de març al juliol. Alternant una part presencial i una virtual. El temps dedicat al projecte s’estima en 150 hores.
- Alumnat UAB o d’estudiants membres de les universitats inscrites a la ECIU University de darrer any de grau o de màster.
Oferim:
- Experiència formativa vinculada a una problemàtica real.
- Reconeixement de 6 crèdits ETCS i certificat final de participació en un projecte promogut per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la UAB.
- Xerrades amb experts i ciutadans i Visites al districte de Trinitat Nova i al Parc Tecnològic de Nou Barris.
Més informació
La ECIU University
L’ECIU, el Consorci Europeu d’Universitats Innovadores, neix l’any 1997 com a xarxa internacional d’universitats focalitzada en innovació, creativitat e impacte en la societat.
L’ECIU University neix el 2019 com a universitat europea, finançada per la UE i amb l’objectiu de crear un model educatiu innovador a escala europea. Actualment, l’ECIU University connecta 12 universitats de 12 països europeus diferents i una universitat extraeuropea associada.
Els Challenges…
Una de les funcions de ECIU University és afrontar Reptes (els ECIU University Challenges)
Els reptes són experiències formatives que tenen per objectiu treballar problemàtiques de la vida real, elaborar una proposta de solució i generar un impacte. Per fer això, es creen grups de treball en els quals conflueixen els estudiants, els teamchers (membres del PDI coordinadors del repte) i stakeholders externs a la universitat (institucions públiques, empreses, ONG…). En aquest sentit, us animem a participar-hi!
Els reptes de l’ECIU University se sustenten en la denominada metodologia de l’aprenentatge basat en reptes (Challenge Based Learning), una perspectiva innovadora i multidisciplinària, i un ambient internacional.
El CBL és una metodologia d’aprenentatge innovadora i col·laborativa que es basa en estructurar el procés d’aprenentatge en tres etapes (que parteixen de la identificació d’un desafiament de la societat): involucrar, investigar i actuar. Permet a les persones que aprenen ser participants actives i co-creadores de la definició d’una solució per a desafiaments que s’han plantejat en un determinat territori per part de qualsevol agent (una empresa, un ajuntament, una associació, un col·lectiu de ciutadans).
Digital inclusion against social inequality
El projecte del que pots formar part s’emmarca en el projecte “Connecta Barcelona”, un pilot impulsat per l’Ajuntament de Barcelona per abordar la bretxa digital a través de tres estratègies: subministrament d’equipament electrònic, accés a connexió a Internet i alfabetització digital.
S’està fent un seguiment del pilot i s’espera que l’avaluació i les seves conclusions estableixin les bases per definir i quantificar les polítiques urbanes digitals contra la bretxa digital.
Pots apuntar-te a l’equip de treball (oferim 20 places) abans del 9 de març de 2022 a la plataforma d’ECIU.
Aqui trobaràs més informació sobre el nostre repte “Digital inclusion…“