El dijous 14 d’octubre, a les 18 hores, comparteixen i debaten sobre les propostes d’acció per la futura metròpoli de Barcelona, en una jornada en línia de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

Els impactes socioeconòmics i ecològics de la pandèmia marquen un punt d’inflexió substancial en les dinàmiques quotidianes de la metròpoli i ens emplacen a repensar el futur a partir d’escenaris no previstos. A l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), han treballat des del primer moment, per fer el retrat d’aquesta nova realitat amb agilitat i rigor. Ho han fet generant nou coneixement i també propostes estratègiques d’acció.

Sobre aquestes accions i sobre les evidències constatades, al llarg dels darrers mesos, en parlaran en una jornada té com a objectiu compartir i debatre els impactes i propostes estratègiques per la futura metròpoli, recollides a l’Anuari Metropolità de Barcelona 2020, elaborat per l’IERMB.

D’entre les accions proposades: un salari mínim metropolità; pla de mobilitat amb perspectiva de gènere; impuls al pla de barris metropolità; regla del 30% d’habitatge protegit en sòl urbà; dotar d’escala metropolitana el Fons 0-16, com a instrument d’acció contra la pobresa infantil severa… un decàleg de propostes que ens conviden a consultar.

El programa de la jornada és:

Presentació: Ricard Gomà, director de l’IERMB.

Taula rodona: Transformar la metròpoli post-covid: propostes d’acció, amb:
· Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC.
· Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori de la UAB.
· Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.
· Jordi Martí, vicepresident de Planificació Estratègica de l’AMB i tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Per accedir a la jornada, ho heu de fer a través d’aquest enllaç