ACCIÓ COMUNITÀRIA. ENFOCAMENTS PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

El curs “Acció Comunitària. Enfocaments per a la transformació social” ofereix un panorama global i un conjunt d’eines per analitzar polítiques i actuar de manera crítica en la dinamització comunitària. Posem el focus en les desigualtats socials, l’ètica, els principis a les polítiques públiques socials, així com tècniques de dinamització i participació. Si t’interessa el Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària, aquest MOOC et proporcionarà eines a mode introductori.

Temps estimat per a completar el curs: 23h

DEMOCRACIA Y DECISIONES PÚBLICAS. INTRODUCCIÓN AL ANÁLISIS DE POLÍTICAS PÚBLICAS

Què són les polítiques públiques? Són la plasmació més concreta de la política. El que els Governs fan, i deixen de fer, per fer front als problemes col·lectius. Aquest curs tracta sobre com es decideix quins problemes abordar i quines solucions adoptar. Un procés primordialment polític i social que sol escapar a l’anàlisi purament racional.

Puntuat amb un 4.8/5 per 1.286 usuaris

Temps estimat per a completar el curs: 31h

CIUDADES EN CRISIS Y NUEVAS POLÍTICAS URBANAS

Les ciutats s’han convertit en un focus d’interès preferent per a l’anàlisi de polítiques públiques. Amb una concentració de persones cada vegada més gran vivint en contextos urbans, les ciutats són avui l’escenari d’un apassionant canvi d’època que afecta l’esfera social, política, econòmica i tecnològica ¿A què ens referim quan parlem de polítiques urbanes i què les distingeix d’altres àmbits de les polítiques públiques? Quins són els principals factors de vulnerabilitat urbana i quines respostes s’estan articulant en forma de polítiques urbanes? Com sorgeix la innovació a la ciutat, tant des de la base com des de les administracions públiques? I, finalment, ¿quins efectes ha tingut la irrupció de l’era digital a la ciutat?

Puntuat amb un 4.7/5 per 219 usuaris

Temps estimat per a completar el curs: 12h