Durant el passat mes de març el nostre alumnat ha realitzat dos nous estudis de cas pràctics, activitats que són un segell important de la nostra metodologia formativa.

El primer sobre Economies transformatives i de proximitat, va tenir lloc a la Catalunya Central organitzat per Patricia Cell (UdV) on es va aprofundir en temàtiques com l’Economia feminista i l’Agroecologia al mateix tems que es van visitar experiències que apliquen aquests enfocament com els Grups de criança compartida de Vic i el Celler Cooperatiu d’Artés.

El segon cas, sobre Abordatge comunitari de les violències masclistes, organitzat per Adriana Offredi i Núria Reguero (UAB) va tenir lloc al municipi de Santa Coloma de Gramenet i va donar a conèixer el treball del centre de recursos per a dones La CIBA, a més d’accions d’entitats com Tamaia que va treballar fins al 2020 en el territori i grups autogestionats com “Artemis de Gramenet” i la “Coordinadora de Dones de Santa Coloma”, actualment vigents.

En ambdós casos l’alumnat va poder recórrer aquests territoris i interactuar directament amb les i les protagonistes tenint com a focus central l’exploració de noves formes de relació econòmica i humana, on l’exclusió i la violència no tinguin cabuda.

Segons els nostres alumnes:

El més important va ser recórrer aquests territoris, conèixer el seu treball i contrastar com, les administracions i els grups socials poden treballar junts per les seves comunitats”. “Les classes amb actors de la vida real, ajuden a no desconnectar dels problemes que els afecten, però tampoc, de les solucions que ells mateixos estan aplicant”.