Innovar socialment per donar resposta a les necessitats de la gent

 

Presentació

Estem immersos en una profunda crisi sistèmica, i no sembla que ni Estat ni Mercat tinguin solucions fiables per als problemes de les persones que més l’estan patint. És per això que es parla tant d’innovació social? Com una crida a la Societat per a que s’espavili i trobi solucions pel seu compte? Aquesta pot ser la raó d’algunes de les propostes “socialment innovadores”, però innovar també pot significar, més enllà de cobrir els buits que deixen l’Estat i el Mercat, plantejar alternatives a l’status quo, redefinir rols institucionals, i contribuir a transformar les relacions de poder a la societat, a l’economia i a la política.

A la 3a Escola d’Estiu de l’IGOP presentarem alguns dels reptes i les pràctiques que conformen l’àmbit heterogeni que s’amaga sota la idea d’innovació social. L’objectiu és conèixer experiències de gent que s’organitza i fa coses per donar resposta a les seves necessitats, i analitzar les condicions en que aquestes experiències poden reeixir; però també veure quines són les possibles contradiccions, tensions, oportunitats i problemàtiques que es perceben en el seu desenvolupament.

Dades Bàsiques

Datesdel 30 de juny al 4 de juliol de 2014

Horari: de 16:00h a 20:30h

Lloc de realització: Escola de l’IGOP, Ateneu La Flor de Maig i altres espais pendents de confirmació.

Preus: 60€ (modalitat A: 1,5 crèdits lliure elecció) i 30€ (modalitat B: Escola Estiu IGOP).

Inscripcions: cal inscriure’s a través del següent enllaç  i esperar resposta amb les instruccions per efectuar el pagament de la matrícula.

ORGANITZEN: Escola de l’IGOP, Barris i Crisi, estArter, Ateneu La Flor de Maig, Aliança per a la Sobirania Alimentària de Catalunya, Ateneu Candela Terrassa (pendent confirmació).

 

 

 

 

 

 

 

Més info:

Escola de l’IGOP (IGOP-UAB)
Pg. Urrutia, 17 – 08042 Barcelona
T. +34 93 407 62 03 igop.bcn@uab.cat
 

ateneuescolaestiu13EscolaEstiu13ateneu2escolaestiu13