Un any més, des de l’Escola de l’IGOP participem de les Activitats d’Estiu de l’ICE (UAB), en aquesta ocasió ho fem amb el curs B1. Ciutat i transformació social. Una mirada des del cinema (amb crèdits de lliure elecció i reconegut pel Departament d’Ensenyament). Us hi esperem!

La ciutat i el cinema

El cinema sempre ha indagat sobre les problemàtiques socials des de diferents òptiques i estètiques. Però si hi ha un vincle innegable des del seu origen és amb la ciutat com a escenari i objecte d’atenció. La producció audiovisual sobre el fet urbà és múltiple i s’ha fet des de perspectives molt diferents. Això ens permet indagar i reflexionar sobre un dels fenòmens socials que més defineixen la nostra contemporaneïtat: viure a les ciutats.

D’aquesta manera, a partir de l’excel·lent material que el cinema ens proporciona,  el curs es proposa explorar com els canvis socials que s’han anat succeint en els darrers anys impacten en la nostra quotidianitat generant noves formes de viure els conflictes, les desigualtat, els vincles, la política i la transformació social. Des d’aquí es tracta de reflexionar entorn a la complexitat dels reptes relacionats amb el viure a las ciutats contemporànies.

Cada sessió tindrà un esquema similar: una introducció al tema, la projecció de la pel·lícula i la segona part es dedicarà al debat entre els participants i una persona especialista en la temàtica.

Objectius

  • Reflexionar entorn  la creixent complexitat social i urbana i les seves múltiples dimensions
  • Convidar a debatre sobre les diverses maneres de viure i entendre les ciutats
  • Proposar una visió integral en la forma d’abordar les respostes a les problemàtiques urbanes
  • Convidar a la reflexió crítica i innovadora sobre els objectius i instruments de les polítiques urbanes
  • Estimular l’anàlisi crítica de la realitat social amb l’acostament a experiències i/o enfocaments innovadors

 Procediment d’avaluació

Avaluació contínua. Es tindrà en compte l’assistència, la participació a les sessions i una reflexió sobre algun dels temes tractats a cadascuna de les sessions.

Coordinació: Mariela Iglesias i Joan Subirats de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB.

Professorat: Mariela Iglesias (IGOP-UAB), Joan Subirats (IGOP-UAB) i altre professorat convidat especialista en cada tema.

Calendari: del 30 de juny al 4 de juliol de 2014.

Horari: de 16:00 a 20:00h.

Durada: 20 h.

Lloc: Escola de l’IGOP. Passeig d’Urrutia, 17, 08042 Barcelona.

Preu: 90 € (col·lectiu amb descompte 75 €).

Inscripcions:

+ Info: Escola de l’IGOP. igop.bcn@uab.cat / Tel.: 93 407 62 03 / https://escoladeligop.com/

Trobareu informació detallada al programa del curs:

Ciutat i transformació social

Programa curs B1